توسعه سامانه جامع رتبه‌بندی کتابخانه‌های عمومی کشور توسط شرکت دانش بنیان بهین ره‌آورد بهبود

توسعه سامانه جامع رتبه‌بندی کتابخانه‌های عمومی کشور توسط شرکت دانش بنیان بهین ره‌آورد بهبود

توسعه سامانه جامع رتبه‌بندی کتابخانه‌های عمومی کشور توسط شرکت دانش بنیان بهین ره‌آورد بهبود

جلسه رونمایی از سامانه رتبه‌بندی کتابخانه‌های عمومی سه شنبه 30 دی ماه 1399 با حضور جناب آقای مهندس ادریس مظلوم‌زاده، مدیرعامل شرکت دانشبنیان بهین ره‌آورد بهبود و جناب آقای دکتر سالاری، دانشیار گروه مهندسی صنایع دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان مجریان طرح و دبیرکل و معاونین نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در کتابخانه مرکزی پارک‌شهر تهران برگزار شد.

امین متولیان، معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد در ابتدای این نشست با اشاره به ضرورت‌های طرح پژوهشی رتبه‌بندی کتابخانه‌های عمومی گفت: در ماه‌های ابتدایی حضور در نهاد، یکی از دغدغه‌های مهم نظام رتبه بندی و امتیاز دهی به کتابخانه‌های عمومی و به تبع آن میزان بهره‌گیری کتابخانه‌های از امکانات بود. با اینکه زحمات بسیاری برای تدوین و استقرار نظام درجه‌بندی در نهاد صورت گرفته بود، اما این نظام دارای نقاط ضعفی جدی بود که در بازدیدها، جلسات کارشناسی و گزارش‌های مختلف خودنمایی می‌کرد.

متولیان تصریح کرد: بر اساس این دغدغه‌ها و همچنین نقایصی که در این مسیر وجود داشت، ضرورت بازنگری در نظام رتبه‌بندی کتابخانه‌ها مطرح شد که در نهایت این دغدغه  در سال ۱۳۹۷ در قالب بخشی از نظام مسائل نهاد از طریق سیستم فراخوان پژوهش ارائه شد که در ادامه از میان پیشنهاده‌های دریافت شده، پیشنهاده شرکت دانش­بنیان بهین ره‌آورد بهبود و گروه مهندسی صنایع دانشکده فنی مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد با اجرای آقایان دکتر سالاری و مهندس مظلوم­زاده، به عنوان پیشنهاده برگزیده معرفی شد و برای اجرای آن قبول زحمت کردند.

متولیان در ادامه گفت: جا دارد از مجری این طرح پژوهشی تشکر کنم به واسطه اینکه این طرح را بسیار به موقع، منظم و دغدغه‌مند پیش بردند و امروز این آمادگی وجود دارد که با اتمام مراحل آزمایشی طرح، آن را در کتابخانه‌های سراسر کشور اجرا  کنیم.

در ادامه این نشست ادریس مظلوم­زاده، مدیرعامل شرکت دانش­بنیان بهین ره‌آورد بهبود نیز در ارتباطی تصویری به تشریح ابعاد فنی این سامانه پرداخت و گفت: مهمترین اصلی که در طراحی سامانه رتبه‌بندی کتابخانه‌های عمومی رعایت شده، اصل ساده‌سازی است به طوری که تمام کاربران بتوانند به راحتی با سامانه در تعامل باشند تا روند رتبه‌بندی به سرعت انجام شود. در این سامانه از دو سامانه اصلی مدیریت کاربران و مدیریت عملکرد استفاده شده که هرکدام فرایندها و قابلیت پویای خاص خود را دارند.

در سامانه مدیریت عملکرد امکان ارزیابی و اجرای مدل ریاضی رتبه‌بندی کتابخانه‌ها فراهم شده است که انواع گزارش‌های مدیریتی را به صورت پویا برای مدیران فراهم می‌آورد.

 

در ادامه این نشست مجید سالاری از دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان مجری طرح پژوهشی رتبه‌بندی کتابخانه‌های عمومی که به صورت مجازی در این نشست حاضر شده بود، درباره این طرح اظهار کرد: با توجه به گستردگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به لحاظ تعدد کتابخانه‌ها، کتابداران و کارکنان و مخاطبان، لازم بود که ارزیابی دقیقی از عملکرد کتابخانه‌های عمومی داشته باشیم. به همین دلیل جلسات متعددی در تهران و مشهد با کارشناسان مربوطه در نهاد داشتیم. مطالعات گسترده‌ای انجام شد که در نهایت حدود ۲۱۰ معیار برای رتبه بندی کتابخانه‌های شناسایی شد که برخی از آنها کمی و برخی دیگر کیفی بودند.

سالاری درباره قابلیت‌های این سامانه نیز توضیح داد: سامانه طراحی شده یک سامانه پویا است که قابلیت‌هایی چون ارزیابی و رتبه بندی کتابخانه‌های هم درجه، تغییر و ارتقاء شاخص‌های مختلف ارزیابی در مقاطع زمانی مختلف، استفاده از نظر خبرگان در رتبه‌بندی و در نهایت تحلیل نتایج و ارائه نتایج ضعف و قوت کتابخانه‌ها در مقایسه با یکدیگر است که این سامانه را بسیار کاربردی می‌کند.

منبع:

https://iranpl.ir/news/26547

0 نظر
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند

شرکت دانش بنیان بهیـن ره‌آورد بهبود
شرکت دانش بنیان بهیـن ره‌آورد بهبود سیکا؛ سایه‌سار کسب و کار شما

با تایید این پیام، با سیاست حفظ حریم خصوصی و استفاده از کوکی های ما موافقت می کنید.